به گزارش راهبرد معاصر، تازهترین نظرسنجی که وبسایت انگلیسی «اخبار یهودی» انجام داد، نشان میدهد که اکثریت قریب به اتفاق مردم 14 کشور عربی از یک نظام دموکراتیک حمایت میکنند و در عین حال مخالف به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی هستند.
نتایج به دست آمده از این نظرسنجی نشان میدهد که 84 درصد از شرکت کنندگان از کشورهای امارات، مغرب، بحرین و سودان که روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کردهاند، گفتند مخالف آن هستند که دولتهای آنها رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد.
همچنین مشخص شد که 36 درصد از شرکت کنندگان دلیل مخالفت خود را «نیروی اشغالگر استعماری در فلسطین» اعلام کردهاند، درحالی که 9 درصد دیگر از شرکت کنندگان گفتهاند که رژیم اسرائیل قصد دارد بر مناطق بیشتری از سرزمینهای عربی سلطه پیدا کند.
این وبسایت انگلیسی زبان به نقل از دکتر «یوئیل جوزانسکی» ، پژوهشگر برتر مؤسسه مطالعات امنیت ملی (INSS) که در زمینه سیاست کشورهای حاشیه خلیج فارس تخصص دارد، گزارش داد که از نتایج به دست آمده از این نظرسنجی شگفت زده نشده است؛ زیرا توافق عادی سازی و همچنین «توافقنامههای صلح» با اردن و مصر با نخبگان سیاسی این کشورها امضا شد نه با مردم و اکثر مردم مصر مخالف رژیم اسرائیل هستند.
38 درصد از شرکت کنندگان سعودی در این نظرسنجی مخالف به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی بودند و 57 درصد نیز ترجیح دادند به این پرسش پاسخ ندهند. نکته جالب اینجاست که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی عربستان را کشور بعدی برای عادی سازی اعلام کرده است.
جوزانسکی بر این باور است که یکی از علتهایی که باعث شد توافق عادی سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی از سوی محمد بن سلمان تا به امروز امضا نشود آن است که اکثریت عربستانیها مخالف این اقدام وی هستند.
جوزاسنکی در ادامه افزود که نتانیاهو ممکن است بار دیگر موضوع الحاق کرانه باختری را مطرح کند و از این طریق بخواهد از عربستان سعودی برای امضای توافق عادی سازی باجخواهی کند؛ به گفته وی، این همان روشی است که با امارات متحده عربی به کار برد، یعنی «یک خودرو را دو بار بفروشی»!
نتایج دیگری که از این نظرسنجی به دست آمد، این است که 84 درصد از شرکت کنندگان بر این باورند که سیاستهای رژیم صهیونیستی و آمریکا تهدیدی برای امنیت و ثبات در کشورهای عربی است که این در مقایسه با ایران و روسیه درصد کمی است.
از دیگر نتایج به دست آمده از این نظرسنجی این است که حدود 72 درصد از شرکت کنندگان گفتهاند که از یک نظام دموکراتیک حمایت میکنند، در حالی که 87 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی بر این باورند که کشورشان درگیر فساد مالی و مدیریتی شده است و 39 درصد نیز میگویند که آنها از برابری کامل برخودار نیستند./ تسنیم